Obrigado Portugal, ouro!!!

Obrigado Portugal, ouro!!!

Bij de eerste European Cup voor junioren dit seizoen stond Sanne van Dijke wederom als eerste op het podium. Alsof ze niet was weggeweest uit Coimbra waar ze vorig jaar ook al de titel won.

Dat seizoen begon toe als een razende met vier European Cup zeges op rij, maar eindigde met een dikke knie blessure die in de weg stond naar successen op het EK en WK.
2013 Coimbra Sanne van Dijke

Dit jaar begint hetzelfde, met een zege in het Portugese Coimbra, maar zal anders eindigen.
23 Gretige dames aan de start in Portugal en een ongeplaatste Sanne van Dijke die als opwarmer de Portugese Zeferino opzij mocht zetten, dat lukte.
Ook de Canadese Emily Schaan verloor van de Nederlandse titelverdedigster. De nieuwe IJF Rankinglijst zorgt ervoor dat eerdere prestaties niet worden meegerekend, een schande, maar Sanne en vele andere beginnen dus met een schone lei wat voor rare wedstrijden kan zorgen waarbij twee favorieten elkaar te snel tegenkomen.

2013 Coimbra Sanne van Dijke
In de kwartfinale een sterkere tegenstander in de Britse Drysdale-Daley, maar de geblokte Britse was ook geen partij voor Van Dijke die gretig het seizoen was begonnen met een zege in Arlon (Belgie) en NK titel in Nijmegen.

Beetje bizarre situatie dat alle VIER halve finalisten uit Nederland kwamen. Caroline de Wit versloeg Evelien Berndsen en Sanne van Dijke was de betere tegen Natascha Ausma, daarmee dan ook Nederlandse beste judoka’s genoemd te hebben in deze junioren klasse. Alleen Yvonne Odink was als NK finallist niet aanwezig in Coimbra.

In de finale werd gewonnen van Carolien de Wit en het eerste internationale goud van dit seizoen binnengehaald.
2013 Coimbra Sanne van Dijke 

13-10-2014