Sanne luidt de Big Ben met goud

Sanne luidt de Big Ben met goud

Bij de European Cup in Londen is Sanne van Dijke eerste geworden, toch weer een prestatie van formaat en dat op senioren niveau. De Brabantse rekende in de finale af met Valeriane Fichot uit Frankrijk, een 25-jarige judoka die gek is op zilver, en ook nu weer.

Geen hoogvlieger die Francaise, maar om het goud te pakken komt altijd weer wat spanning bij kijken, dus een prima zege op de Francaise en goud bij het debuut op een European Cup, dat mag een verrassing zijn. Fichot ging na dik twee minuten met een lekkere Harai Goshi onderuit.
Perrot was de nummer drie van het senioren NK in Frankrijk en werd ook met nog 1:47 op de klok op dezelfde wijze verslagen. Twee tikkies op het rechtervoetje van de Francaise en een rechtse harai goshi.
Van DIjke in Londen


Met elf deelnemers was dit echter een karig bezet toernooi, daar waar andere gewichten vaak uitpuilen, maar dit jaar iets minder gezegend. Daarom slechts drie duels voor Sanne. Eerste duel tegen een andere Francaise Lucie Perrot, ook geen hoogvlieger, maar tegen Sanne deed ze dat wel. Winst dus en halve finale tegen Audrey Fels, je raadt het al, uit Frankrijk. Ook Fels werd opzij gezet en in de finale werd met de derde Francaise afgerekend. 

Frankrijk heeft met Fanny Posvite, Gevrise Emane en Margaux Pinot echter nog wat betere judoka’s, al kunnen ze denk ik niet tippen aan de Nederlandse kwaliteit met Polling, Bolder en Van Dijke die zich dus ook op senioren niveau begint te tonen. Mooi debuut.

13-10-2014