Goud in Wroclaw European Cup

Goud in Wroclaw European Cup

Wat een prettige zege voor Sanne van Dijke in het Wroclaw in het westen van Polen. De European Cup voor junioren werd wederom goud, en de ongeslagen positie bleef behouden. En dat laatste was best een verrassing met de Kroatische Barbara Matic als eerste tegenstander.

De niet geplaatste wereldkampioen junioren uit Kroatië had zich dit seizoen nog niet laten zien in het junioren circuit want ze draait op het hoogste senioren niveau mee. Maar Matic was niet goed vandaag en Van Dijke was goed als altijd, misschien wel beter en overklaste Matic dan ook volledig.

Geen enkel antwoord had de wereldkampioen en ging met ippon onderuit.

 
Dat was slechts de eerste wedstrijd, het vervolg ging tegen Sarah Gregor uit Duitsland in de kwartfinale en Gulnoza Matniyazova in de halve finale.  De finale was tegen de Canadese Monika Burgess maar ook die partij werd gewonnen door een wazari halverwege de wedstrijd die eenvoudig overging in een houdgreep. 15 Seconden was genoeg voor het goud.

Na een eerste verrassende zege op Matic was een uitglijder goed mogelijk maar het koppie bleek piekfijn in balans en het goud kon worden gevierd met coach Mark Earle.

Thuis werd er live meegekeken vanuit Wroclaw en de zevende European Cup zege bijgeschreven.

13-10-2014