Van Dijke heerst bij European Cup Leibnitz

Van Dijke heerst bij European Cup Leibnitz

Sanne heeft ook het goud veroverd bij de European Cup voor junioren in het Oostenrijkse Leibnitz. In het gewicht tot 70kilogram werd in de finale de Belgische voormalig Europees kampioen junioren Lola Mansour opzij gezet.

In een sfeervolle typisch Oostenrijkse houten hal in het Oosten van Oostenrijk lagen 23 rivalen op de loer, om de eerdere winnaar van drie European Cups te verslaan. Maar de eerste geplaatste Sanne kwam zag en overwon, al waren de overwinningen niet al te clichématig.
Sanne van Dijke vs Lola Mansour

Eerst moest Kristen Faltin (GER) eraan geloven. Daarna de Russische Antonina Shmeleva en in de halve finale de Britse Amy Livesey, eigenlijk helemaal geen judoka voor dit gewicht, maar wel talentvol. Aan de andere kant van de poule werd Caroline de Wit uitgeschakeld door Mansour en was Van Dijke de enige Nederlandse in de strijd om een medaille.

Mansour werd verslagen die eind 2012 nog derde werd op het EK onder 23 jaar. Een goede vinger oefening dus, maar dit bleek achter helaas the last practise te zijn van het seizoen dat voor Sanne met een sisser afliep door een knieblessure.