Debuut op EK U23 in Polen aanstaande

Debuut op EK U23 in Polen aanstaande

Zaterdag 15 November zal Sanne van Dijke weer aan de bak moeten, en mogen. Want ze heeft wat goed te maken naar haar teleurstellende WK. Het is ook niet gemakkelijk om als favoriet te starten. Tijdens het EK U23 jaar starten er 15 dames tot 70 kilogram die allen voor het goud gaan.

Geen junioren meer dus, maar wel bekende gezichten. In het veld onder meer Aleksandra Samardzic (BIH) die Sanne versloeg in de repechage in Miami een maand geleden. Ook oud Europees junioren kampioen Lola Mansour (BEL), in 2012 nog derde op het EK U23. Vorig jaar werd een andere Belgische kampioen, Roxane Taeymans die er nu niet bij is. Wel de finaliste Alena Prokopenko (RUS).

Wellicht de gevaarlijkste tegenstander is het Duitse talent Szaundra Diedrich, vorig jaar nog de nummer drie van het WK en inmiddels 21. Niet van de partij is dubbel wereldkampioen Barbara Matic die het na het WK voor gezien hield, voor dit seizoen.

Taak dus voor Sanne om zich te herpakken van het WK en mogelijk een medaille te pakken. Een gemakkelijke verwachting voor de buitenwacht, maar niet eenvoudig voor de debutant op dit EK. 

Linda Bolder is de enige Nederlandse tot 70 kilogram met een Europese U23 titel, een kampioenschap dat bestaat sinds 2003. Negen Nederlanders wonnen de titel tot dusver.

Sanne van Dijke geconcenteerd

LOTING
Dit is geen eenvoudig kampioenschap, al heeft Sanne goede herinneringen aan de Poolse studenten stad. In juli won ze hier de European Cup voor junioren.

Sanne stuit in de eerste ronde van dit EK op Renata Lorinc, jong talent van 17 uit Hongarije. Maar bij winst volgt een vroege clash tegen Aleksandra Samardzic, 3e op het EK, 5e op het WK na winst op Sanne. Een super gevaarlijke lange Bosnische dame. De Duitse Szaundra Diedrich lijkt bij winst dé kandidaat voor de strijd voor een finale plaats. Volg het allemaal op zaterdag.

Nederlandse Selectie
Bas Koffijberg (-60 kg), Junior Degen, Cunnar Kops (-66 kg), Michael Korrel, Michel Verhagen (-90 kg), Aukje Balmakers (-52 kg), Floor Stoop (-63 kg), Sanne van Dijke (-70 kg), Karen Stevenson (-78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg).