Sanne van Dijke Europees kampioen tot 23 jaar

Sanne van Dijke Europees kampioen tot 23 jaar

Sanne van Dijke heeft in het Poolse Wroclaw de Europese titel gepakt tot 23 jaar. De Brabantse zegevierde in de finale op de Belgische Lola Mansour. Wat een debuut voor Van Dijke.

De finale was niet oogstrelend maar tactisch wel sterk van Van Dijke. De Belgische Lola Mansour is een voormalig Europees kampioen junioren die twee jaar geleden in Praag brons won op het EK U23. 
De Belgische liep al in de eerste minuut een strafje op, en halverwege de wedstrijd nog één waardoor Van Dijke zonder zelf te scoren in het voordeel was. Beide judoka's bleven echter rustig aan hun grondwerk werken wat in het voordeel was van Sanne. Een ietwat saaie finale waarin de secondes wegtikten en ze na vier minuten de titel kon pakken voor Nederland.

Sanne: "Tegen sommige judoka's moet je gooien, maar vandaag had ik er twee die moet je slopen."

Mansour won twee weken geleden nog de Belgische titel maar was toch een tijdje uit beeld. Ze kon dan ook geen vuist maken tegen de Nederlandse.

De 19-jarige Van Dijke won dus haar tweede Europese titel dit jaar.

De Brabantse versloeg in de halve finale de sterke Duitse Szaundra Diedrich met ippon nadat Sanne na 35 seconden toesloeg met een onhoudbare Harai-Goshi en belandde direct in een houdgreep die maar 15 seconden duurde. 

Van Dijke had wat goed te maken na haar schier mislukte WK. Prettig was het dan ook dat in de tweede partij Aleksandra Samardzic op het programma stond. Een essentiële partij maar Samardzic won op het WK door een verslapping in de laatste seconde. Nu tijd om terug te slaan.

Sanne van Dijke heeft de zege binnen

Nadat in de eerste partij Renata Lorince uit Hongarije opzij was gezet volgde de vier minuten tegen de lange Bosnische. Die liep twee maal op een straf waardoor Van Dijke iets meer ontspannen kon judoën en ondanks een strafje de zege naar zich toetrok, slopen dus.

Ga naar Sanne's Prestaties

Van Dijke ginnegappen