De rituelen van Sanne van Dijke

De rituelen van Sanne van Dijke

Een nieuw jaar is aangebroken. Vol ambitie, aansluiting bij de senioren en opluchting want vorig jaar gebeurde er van alles. Daarom vond de Judo Bond Nederland het tijd om de Brabantse te portretteren in het Digitale Magazine.

In het magazine vind je mooie foto's van Sanne en lees je de samenvatting van haar laatste jaar met de belangrijkste momenten.

Omdat je op deze site Sanne beter leert kennen, pakken wij haar rituelen eruit.

Sanne van Dijke JBN magazine

De wedstrijddag

"Dat Sanne een judoka is die weinig aan het toeval over laat blijkt wel uit haar vastigheden rondom toernooien. Zo draagt ze op wedstrijddagen altijd hetzelfde ondergoed en ontbijt ze zelden. “Ik eet slecht ’s morgens. Een paar bananen en dat is het meestal wel.” Standaard gaan er drie witte Aquarius flesjes in haar tas en vertrekt ze op sportschoenen naar de sporthal. Daar aangekomen verruilt ze die meteen voor slippers, waar ze de rest van de dag op rond loopt.
Haar telefoon gaat in de vliegtuigstand en dan is ze klaar voor haar wedstrijddag. "


"Het meest opvallende speelt zich misschien nog wel af voordat ze vertrekt. “Ik heb vaak nog wel een laatste training in Berlicum. Altijd als ik wegga moet ik door iedereen succes gewenst worden. En als ze niet naar mij toekomen, ga ik ze zelf een handje geven en zeg ik dat ik naar een toernooi moet.” 

Sanne fris het nieuwe jaar in

En dan haar ritueel met haar koffer. “Ik moet ’s morgens voor vertrek iets schoons in mijn koffer doen. Het is zelfs zo erg dat als alles de dag ervoor al gewassen is, ik iets schoons in de was doe zodat ik het de volgende dag nog kan inpakken. Alles moet gaan zoals ik het wil, dus ik laat niets aan het toeval over.” Laten we hopen dat het haar de volgende jaren minstens zoveel succes oplevert.

Lees alles in het JBN Magazine

foto © Judo Bond Nederland