Geen succesdebuut voor Van Dijke in Sofia

Geen succesdebuut voor Van Dijke in Sofia

De eerste European Open in de carrière van Sanne van Dijke is wat minder glorieus verlopen dan ze het vorige jaar uitging. Even terug naar de basis. We weten weer dat verliezen ook kan. Vorig jaar november werd Sanne Europees kampioen U23 jaar, maar afgelopen zondag moest ze Sofia al na één ronde verlaten.

Geen schande, want het was een pittige loting tot 70 kilogram. De technische sterke Erina Ike uit Japan was haar tegenstander. “Dat is een lastige, ik kende haar wél, de vorige keer won ik van haar in Sint Petersburg bij het junioren toernooi. Maar ze pakt links bij de revers en dan kan ik haar mouw bijna niet pakken voor mijn heupworp. Zij kan ondertussen wel haar morote maken en ze is erg snel in haar handelingssnelheid. Een beetje rotloting dus, ze ligt me gewoon niet. Maar ik ben wel teleurgesteld”, aldus Van Dijke die graag en wat drukkere dag ‘at the office’ had gehad.
In totaal deden er drie Japanse dames mee tot 70kg en won Chizuru Arai het goud.
Van Dijke verliest in Sofia

Het volgende evenement wordt een trainingskamp, na afloop van de Grand Prix in Düsseldorf is een populair trainingskamp. Vervolgens is op 15 maart de European Cup in Coimbra (POR) waar Sanne de vorige twee edities won.

De Kalender van Sanne