Brons voor Sanne van Dijke bij GP debuut

Brons voor Sanne van Dijke bij GP debuut

Sanne van Dijke heeft het brons gewonnen bij haar debuut op een Grand Prix, een uitstekende prestatie. In de gewichtsklasse tot 70 kilogram versloeg Van Dijke in de strijd om het brons Iljana Marzok uit Duitsland.

Marzok, de nummer 11 van de wereld keek ook uit naar haar rentree na een periode van blessures, is ervaren genoeg om het talent Sanne een goede partij te geven, maar na anderhalve minuut ging Marzok in de fout en kon Sanne eenvoudig sturen naar de overwinning, Aangemoedigd door vrienden en kennissen kon Sanne een zeer knappe bronzen medaille veroveren.
Sanne van Dijk brons

De strijd naar de halve finale ging via een overwinning op Giulia Cantoni uit Italie. Daarna moest de Angolese Antonia Moreira er aan geloven. In de halve finale moest Sanne zich gewonnen geven in haar duel met Laura Vargas Koch, de nummer twee in de IJF World Ranking list. Na een wazari achterstand ging Sanne met ippon onderuit, maar kreeg een plaats in de herkansingsronde tegen Fanny Posvite uit Frankrijk. 
Na een teleurstellende eerste ronde bij de European Open in Sofia is Sanne weer terug met een mooie bronzen plak bij een Grand Prix.

alle prestaties