Record-goud voor Sanne van Dijke in Coimbra

Record-goud voor Sanne van Dijke in Coimbra

Sanne van Dijke heeft haar derde achtereenvolgende titel gewonnen bij de European Cup voor junioren in Coimbra. Dit is een record voor de organisatie. Nog nooit won een judoka drie maal dit internationale toernooi.

Het toernooi in Portugal is al sinds 2002 een internationaal toernooi onder de auspiciën van de EJU, eerste als A-toernooi, sinds 2010 als European Cup.

Zondag versloeg Sanne al haar tegenstandsters met ippon, eerste de Portugese Ana Santos, daarna Eleonora Ghetti uit Italie en in de halve finale de Deense Emilie Sook. In de finale versloeg de Brabantse Nederlands kampioen Natascha Ausma.  "Ik had al een voorsprong omdat Natascha twee shido's had, maar kon vlak voor tijd een verwurging maken. Dus nu heel blij, en ik ben ook blij voor Geke van den Berg, mijn maatje die met me mee was in Coimbra, ik gun het haar heel erg." 

Sanne van Dijke pakt weer goud

Ook vorig jaar was de opponent in de finale een Nederlandse, Caroline de Wit. De titel tot 70kilogram is al sinds 2012 in handen van Nederland, Michelle Schellekens won in 2012 als opvolgster van Barbara Matic die in 2011 de jongste was (16).

Eerder werd het toernooi in Coimbra gewonnen door Olympische medaille winnaars als Automne Pavia en Charline van Snick die beiden dit weekend de tweets over dit record retweeten. Een mooi compliment, evenals die gouden plak, al is het maar een tussenstapje.