Sanne van Dijke struikelt in tweede ronde in Samsun

Sanne van Dijke struikelt in tweede ronde in Samsun

Het kan niet altijd feest zijn, Sanne van Dijke weet weer wat verliezen is. Al begon de Grand Prix van Samsun niet slecht. In haar eerste partij zegevierde de Brabantse over de nummer 39 van de wereld Irina Gazieva, die weliswaar vorige week nog 29e stond.

Van Dijke staat inmiddels 67e, maar is na haar bronzen medaille in Düsseldorf op de goede weg. Haar tweede partij was daarom ook wel te doen.
Sanne vanuit Turkije: "Over die eerste wedstrijd was ik wel tevreden dat ging goed.

De Mongolische Naranjargal Tsend-Ayush is wel een lastige maar zou normaal gesproken wel een mooi slachtoffer zijn. Inmiddels had de Belgische Taeymans de favoriet in de pool, Bernadette Graf verslagen, maar ook Sanne van Dijke kon het niet bolwerken tegen de Mongoolse Tsend-Ayush, die vervolgens de pool won en derde werd.
Sanne: "Mijn tweede partij was een beetje ongelukkig gedaan van me, had ik moeten afmaken."

Sanne komt dus dichterbij maar moet nog harden in de voortdurende scherpte die nodig is op senioren niveau. Ze kreeg geen herkansing door haar verlies in de tweede ronde. 

Sanne van Dijke in Samsun

Linda Bolder, nu voor Israel uitkomend won de klasse tot 70kg, ze gooide wereldkampioen Yuri Alvear op haar rug. Kim Polling was vandaag te bewonderen op de kinder persconferentie van de Budodag en Esther Stam, nu Georgie is nog geblesseerd maar op de weg terug. Het zegt genoeg over de kracht van het Nederlandse damesjudo in deze categorie.