Goud en vertrouwen in Roemenie

Goud en vertrouwen in Roemenie

Sanne van Dijke heeft het goud veroverd in de klasse tot 70kg bij de European Open in Cluj Napoca in Roemenie. De Nederlandse won al haar vier partijen en lijkt nu ook bij de senioren succes te gaan boeken. Al eerder won Van Dijke een mooie bronzen plak bij de Grand prix in Dusseldorf, maar deze gouden plak telt net zo hard.

De afgelopen weken was Van Dijke mega succesvol in de junioren, maar bij de senioren was het niet altijd eenvoudig om een aantal partijen te mogen draaien.

Het zijn drukke tijden bij de tweevoudig Europees kampioen van 2014 die op senioren niveau haar vijfde toernooi afwerkte. In Sofia 1 duel, in Dusseldorf vijf die leidde tot brons, in Samsun 1 ronde en Zagreb twee duels, afgelopen weekend in Roemenie wederom vier goede partijen.

Voor de EJU een reden om terug te kijken naar het historische verleden van Nederland tot 70kg. De junior was goud in stijl, alle vier duels met ippon.

Podium Cluj met Sanne van Dijke

“Ik ben natuurlijk blij dat ik vandaag gewonnen heb, het is niet het meest eenvoudige niveau, maar ook niet heel het hoogste niveau. Maar ik zette mezelf nogal onder druk en dat is altijd lastig om mee om te gaan. Ik wilde er niet weer in de tweede ronde uitgaan, dus had mezelf wat druk opgelegd. Ik wilde een medaille winnen.” 

Na de openingszege tegen de Italiaanse Carola Paissoni versloeg ze de als eerste geplaatste Afrikaanse kampioen Antonia Moreira uit Angola met koshi waza. “Ik had al eens van haar gewonnen in Dusseldorf maar dat was  op een straf, dus ik verwachtte wel een spannende strijd. Maar uiteindelijk gooide ik haar met ippon.” Glimlachte Van Dijke.

Daarna boekte ze nog een zege op de Russische Irina Gazieva maar het lastigste gevecht was de finale tegen de Franse Valeriane Fichot. “In het begin voelde ik gelijk haar kracht en dat maakte eventjes indruk maar ik gooide haar met een counter en het was gelijk ippon.“ 

Van Dijke met Savelkouls

Op junioren niveau voel ik wel aan dat ik domineer, ik ben de nummer 1 van de wereld, maar niet op senioren niveau, dus ik ben hard op weg om ervaring te putten uit ieder duel. 
Van Dijke steeg van plaats 57 op de wereldranglijst naar plaats 48.