Sanne van Dijke naar WK in Astana

Sanne van Dijke naar WK in Astana

Goed nieuws voor Sanne van Dijke die van de Judobond een uitnodiging kreeg voor het WK senioren in Astana in Kazachstan. Het wordt het debuut op een WK voor de dan 20-jarige Brabantse.

Van Dijke hoopte wel op een uitnodiging na hoopvolle resultaten in de senioren. Kennelijk heeft bondscoach Marjolein van Unen voldoende vertrouwen in de stijgende lijn en de potentie van de tweevoudig Europees kampioen junioren en U23 jaar.

Sanne van Dijke geselecteerd voor WK

De categorie tot 70kg zal op 28 Augustus worden uitgevochten. In dezelfde klasse natuurlijk ook Kim Poling die inmiddels drievoudig Europees kampioen is en de uitgesproken favoriet voor de wereldtitel.

De Nederlandse ziet er als volgt uit:
Heren: Jeroen Mooren (-60 kg), Dex Elmont, Sam van ’t Westende (-73 kg), Frank de Wit (-81 kg), Guillaume Elmont, Noël van ’t End (-90 kg), Henk Grol, Michael Korrel (-100 kg) en Roy Meyer (+100 kg)

Dames: Birgit Ente (-52 kg), Sanne Verhagen (-57 kg), Anicka van Emden, Juul Franssen (-63 kg), Sanne van Dijke, Kim Polling (-70 kg), Guusje Steenhuis, Marhinde Verkerk (-78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg)

Alle prestaties van Sanne