Sanne verdedigt Europese titel in Oberwart

Sanne verdedigt Europese titel in Oberwart

Zaterdag 19 September treedt Sanne van Dijke aan op het WK junioren in het Oostenrijkse Oberwart om haar Europese titel te verdedigen die ze vorig jaar in Boekarest won. Dit jaar won de Brabantse beide twee European Cups voor Juniors waaraan ze meedeed en dus is Sanne de torenhoge favoriet U70kg, maar zo makkelijk zal het niet zijn.

Al heeft Sanne goede resultaten geboekt dit seizoen bij de junioren, bij de senioren weet ze inmiddels dat elk moment telt om altijd scherp te zijn. Eén moment van verslapping of niet je eigen pakking te hebben, kan resulteren in een ippon.

De klasse tot 70kg is dan ook één van de meest volwassen gewichten bij de junioren met meiden die ook op senioren niveau hun potjes weten te winnen. Zo wonnen de junioren Van Dijke en Marie-Eve Gahie al medailles op Grand Prix wedstrijden. Maar naast de twee dames zijn ook andere gegadigden voor de titel zoals thuisspeler Michaela Polleres die dit jaar al drie European Cups op haar naam schreef en in vier finales uitkwam. Ook de inmiddels naar U70kg overgestapte Europees junioren kampioen Szabina Gercsak is een lastige klant met ervaring en zal ook de Italiaanse Prosdocimo voor de medailles gaan.

Sanne verdedigt de titel

Na het EK volgde vorig jaar een deceptie op het WK junioren met een zevende plaats, maar in November kwam Sanne goed terug met goud op het EK onder 23 jaar. Sanne staat dus op de kaart en ga met dat verwachtingspatroon maar eens om. 

Naast Van Dijke wonnen ook de Nederlanders Kim Polling en Linda Bolder al eens Europees junioren goud. Edith Bosch won zelfs drie maal goud, net zoveel medailles won zij op Olympische Spelen later in haar carrière. Nederland is goed bedeeld met 70-ers.

 Support Sanne aanstaande zaterdag via ippon.tv

Hoe ging het vorig jaar ook al weer?

De teaser voor het EK zegt iets over de toekomst