Sanne pakt zilver bij EK junioren

Sanne pakt zilver bij EK junioren

Op het Europees kampioenschap voor junioren is Sanne van Dijke tweede geworden in de klasse tot 70kg. Van Dijke die de hele dag goed judo liet zien, werd in de finale verrast door de Hongaarse Szabina Gercsak, de kampioen van vorig jaar tot 63kg.

Het was Sanne die in het begin van de wedstrijd leidde en haar pakking had, maar Gercsak kon alleen maar loeren op haar kans. Die kans kwam in de laatste minuut toen Van Dijke een verwachtte worp inzette waarop Gercsak onmiddellijk reageerde en de Brabantse overnam en voor aanvankelijk ippon gooide. De straf werd even later omgezet naar waza-ari, maar met nog minder dan een minuut te gaan was dit een moeilijke opgave. Al probeerde Van Dijke nog wel een puntje te scoren, het was niet genoeg om de tweede achtereenvolgende titel te pakken, wel voor de Hongaarse Europees kampioen Gercsak.

sanne wint

De eerste helft van de dag liep echter volgens schema. Achtereenvolgens werd in 14 seconden afgerekend met Katharina Lechner uit het thuisland Oostenrijk, in de tweede ronde met Johanna Blietz na ruim een minuut en ook de Italiaanse Prosdocimo was geen obstakel en werd halverwege de partij overwonnen. Van Dijke was na afloop heel realistisch en was nog tevreden met zilver. Het zijn de foutjes in de leerschool, maar het is jammer van de titel.
Bij het EK voor teams had Sanne ook een bescheiden rol. In de eerste wedstrijd van Nederland verloren de eerste drie gewichten hun duel tegen Duitsland, Sanne’s partij ging dus om ‘des keizers baard’ al werd die wel vrij eenvoudig gewonnen tegen de Duitse Lisa Dollinger. Beide Nederlandse team verloren in de eerste ronde, desondanks evenaarde Nederland het record op EK junioren uit 1996 met 4 goud, zilver en brons.

Lees het volledige verslag van het EK op JudoInside.com

Ga naar alle uitslagen van Sanne