Van Dijke vijfde bij World Cup Lissabon

Van Dijke vijfde bij World Cup Lissabon

Vier potjes voor Sanne van Dijke in Lissabon afgelopen weekend met een ietwat frustrerende vijfde plaats als resultaat. De European Open in Lissabon was in de categorie U70kg vrij aardig bezet, met Laura Vargas Koch, de nummer drie van de wereld direct in de pool bij Sanne van Dijke.

Eerst echter een duel tegen de ervaren Juliane Robra, die werd op penalties gewonnen, een mooie opwarmer over 4 minuten. Die vier minuten kon Van Dijke nét niet uitzingen tegen Vargas Koch. Gelijk in het begin van de wedstrijd kwam de 19-jarige judoka in de problemen toen Vargas Koch Sanne bijna in een oseikomi nam, maar stukje bij beetje veroverde Van Dijke het beetje terug en werd het matte. Ondanks een aardige wedstrijd waarin beide judoka’s kans hadden op een score, nam Vargas Koch in de laatste minuut het heft in handen en kwam de Duitse met een waza-ari tot scoren, gevolgd door een tweede oseikomi die nu wel muurvast bleek.

Van Dijke

In de herkansing volgde de Francaise Margaux Pinot, iemand tegen wie Van Dijke ooit één van haar lekkerste punten ooit scoorde in het junioren circuit. Nu was een waza-ari voldoende voor de zege. 

van dijke

In de strijd om het brons was Anka Pogacnik een vervelende tegenstander die na een halve minuut met een yuko op voorsprong kwam en die op slinkse wijze niet meer weggaf. Ondanks buiten de mat stappen, tijd rekken, naar de grond gaan zonder techniek en afhouden kon de Sloveense de yuko vasthouden. Gefrustreerd over de uitblijvende vierde straf had Van Dijke het nakijken.

Een zure les, wie weet een wijze les voor het volgende evenement, want deze European Open was slechts een voorbereiding op het WK voor junioren in Abu Dhabi vierde week Oktober. Tussendoor nog de Grand Prix van Parijs, in het nieuwe Bercy, maar Sanne heeft maar besloten om het grootste evenement ter wereld deze editie te laten schieten ten faveure van het WK junioren. Met de lessen van afgelopen weekend is ze zeker een kandidaat al is de concurrentie groot in deze leeftijdsklasse. Eerst even gas terug.

ga naar alle prestaties