Sanne van Dijke stunt met brons bij Grand Slam Parijs

Sanne van Dijke stunt met brons bij Grand Slam Parijs

Na een periode van tegenslagen, blessure en proberen terug te komen werd het zondag 12 februari een gedenkwaardige dag. Het kostte Sanne van Dijke dan ook tijd om te beseffen dat ze bij het grootste judo toernooi ter wereld op het podium stond.

De Brabantse was in de strijd om het brons te sterk voor de Chinese You en vierde deze schitterende zege met haar coach. Getergd door de nare periode van trainers wisselingen, blessures, proberen terug te komen en weer een blessure, begon Van Dijke nu goed aan het toernooi. En wat een toernooi om zichzelf weer terug op de kaart te zetten. 

Van DIjke in Parijs

Bijna twee jaar geleden won ze het brons in Düsseldorf en dat leverde haar naast status ook wat financiële rust op. Maar de tijd van credits was voorbij en juist nu in Parijs was dit het moment om toe te slaan, maar hoe doe je dat?

Nou… Van Dijke begon bij het begin. Een overwinning op de Chinese Liu Hongyan op wazari. De yuko is inmiddels afgeschaft om het judo te vereenvoudigen, en ook de nieuwe regels zal voor velen een aanpassing zijn.

De tweede partij tegen de succesvolle Maria Perez uit Puerto Rico was een sleutel partij, maar juist tegen Perez ging het volle kracht vooruit bekroond met een zege. Dat leverde een kwartfinale op de tegen latere winnaar Arai, een lastige Japanse tegenstandster die met een wazari net te sterk was.

van dijke

Bekijk de bronzen finale.

Van Dijke kreeg een herkansing tegen de Spaanse Sara Rodriguez, min of meer van hetzelfde kaliber. Maar juist hier tegen Rodriguez knalde Van Dijke met twee wazari’s door onder meer haar sterke heupworp gevolgd door een houdgreep met ippon naar de bronzen finale. Een ontlading die alleen nog gecasht moest worden, want alleen een medaille maakt het verschil. 

Van Dijke:  “Het was gewoon een dag waarop alles klopte! Het liep gewoon en ik had een super focus. Sleutelpartij was tegen Perez. Na verlies tegen Arai  wat toch een goede partij was kon ik gelukkig relativeren. Het was wel degelijk een goede partij en zat er gewoon goed in. Dus ik kon goed doorpakken in de herkansingen.”

van dijke podium

En ook in de strijd om het brons was Van Dijke de bovenliggende partij. De Chinese You kon geen vuist maken en het was Sanne die het podium haalde, een onwaarschijnlijke stunt.
“Ik kan het amper geloven, tenminste dat gevoel begint nu te komen, maar het moet nog even landen. Heel blij en vooral heel dankbaar.”

Van Dijke was de hele dag te zien met een tulband, gelukkig uitgezonderd op het podium. "Ik had drie weken geleden mijn oor gescheurd, de hechtingen waren er 10 dagen geleden uitgehaald maar deze week scheurde het oor weer, dus zondag maar even ingepakt." 

ga naar de uitslagen