Sanne dichtbij tweede sensatie in Düsseldorf

Sanne dichtbij tweede sensatie in Düsseldorf

Sanne van Dijke is vijfde geworden bij de Grand Prix in Düsseldorf. De Brabantse die onlangs brons haalde bij de Grand Slam in Parijs werd de winnaar van haar pool. Twee Japanse dames stonden daarna in de weg om nóg een medaille te behalen.

De dag begon echter goed met een zege op de Deense Emilie Sook na een goede minuut, en daarna volgde een zege op de Belgische Lola Mansour, twee minuten in de golden score. Mansour werd daarna overigens wel derde omdat Van Dijke de krenten voor haar uit de pap haalde. 

De nieuwe tegenstander in de halve finale werd ’s werelds nummer één Chizuru Arai die binnen twee minuten een ippon maakte. In de strijd om het brons was het spannend. Van Dijke hield goed stand en belette Saki Niizoe tot scoren in de reguliere tijd. Na 25 seconden in de golden score was het toch de Japanse die het brons opeiste.

Sanne in Dusseldorf

Van Dijke die weer met de hoofdband vocht vanwege haar eerder gescheurde oor, was dichtbij. Door de vijfde plaats drong Van Dijke wel de top 20 binnen wat een gunstig effect heeft op de plaatsingslijst voor toekomstige wedstrijden. De eerste 8 judoka’s die meedoen bij elk toernooi worden geplaatst, met een top 20 positie is die kans redelijk aanwezig, zeker nu het merendeel die op de Spelen actief was nog niet meedoet.

Het volgende toernooi is de Grand Prix van Tbilisi op 1 April.

ga naar prestaties