Sanne EUROPEES KAMPIOEN

Sanne EUROPEES KAMPIOEN

Sanne van Dijke is in Warschau Europees kampioen geworden. Een geweldig resultaat. Na de Europese titel bij de junioren in 2014 en de U23 Europese titel in dat zelfde jaar. Nu volgt de Europese titel bij de senioren.

Een verrassing, maar Sanne zei voorafgaand aan dit kampioenschap dat ze van niemand zou hoeven te verliezen, maar ze won op vrijdag van iedereen, zo kan het ook. 

sannevandijke_Fidi

Voor Nederland ook een geweldig succes, dat toch een onverwachte Europese titel haalt op de tweede dag in Warschau en wederom een titel U70kg. Sinds 2004 won Edith Bosch 4 Europese titels, daarna volgde Kim Polling met drie titels en nu Sanne van Dijke in 2017.

sannevandijke_Fidi_podium

Van Dijke versloeg vandaag Michaela Polleres (OOS), een oude bekende in Szabina Gercsak (HON) en Marie Eve Gahie (FRA). In de finale moest de Duitse Giovanna Scoccimarro er met twee wazari’s vanaf. Wederom een hele snelle score in het begin van de wedstrijd net als in de halve finale tegen Gahie. De tegenstanders kwamen zo’n bliksemstart niet meer te boven.

sannevandijke_Fidi

Van Dijke: “Europees kampioen!!” Ja lekker effectief, ik ben superblij. Het is een gekke dag. Ik heb super slecht geslapen maar toen ik eenmaal op de mat stond ging de knop om. Ik had heel veel zenuwen, maar vandaag lukte alles. Ik moet zeggen dat ik van tevoren iets had van, zal wel gek zijn, maar toen ik de halve finale had gewonnen dacht ik, kom maar op, nou ga ik met goud naar huis.”

sannevandijke_Fidi-pod

“Ja echt gekkigheid, nu vooral heel blij. Ik denk als je debuteert met goud, dan kom je eigenlijk een jaar te laat. Maar dit maakt alles goed en nu ga ik door naar Tokio, pas maar op Kim!” Zegt Sanne met een hele dikke glimlach?

SanneJudoHeroes

Ook een geweldig succes in de nieuwe samenwerking tussen Sanne van Dijke en de nieuwe bondscoach Michael Bazynski uit Duitsland.