Sanne van Dijke weer van goud

Sanne van Dijke weer van goud

Bij de Grand Slam in Ekaterinburg in Rusland heeft Sanne wederom goud veroverd. Het is de tweede achtereenvolgende zege na de Europese titel in April in Warschau. Naast het goud maakte Sanne maar liefst 1000 punten buit wat haar naar de vierde plaats op de wereldranglijst brengt. Begin dit jaar stond Van Dijke nog niet bij de eerste 40.

Op zondag in Ekaterinburg won Van Dijke haar finale tegen de Russische Alena Prokopenko. De Brabantse versloeg haar eerder in 2015 en vandaag was het niet anders. 

Toch was het Prokopenko met de eerste gevaarlijke aanval na bijna twee minuten, een sutemi, en kreeg daarvoor een wazari. Van Dijke had echter ook twee straffen opgelopen tegen Prokopenko één, maar de Russin kreeg er nog één bij en liep een risico en raakte de grip kwijt. Van Dijke kreeg haar kans en 10 seconden voor tijd sloeg ze wederom toe met een geweldige worp, en een transitie naar een houdgreep. Het goud is voor Sanne van Dijke.

Goud in Rusland

"Ik moet eerlijk bekennen, ik had na het EK op zo’n roze wolk geleefd, het was echt gekkigheid. Heel mooi om van te genieten maar had wel even wat motivatie nodig voor dit evenement. Maar het klikt goed met mijn coach en ondanks dat het moeilijk was om op te starten boeide het me toch genoeg om hier de punten te maken. Ook in de laatste 10 seconden van de finale was ik dus in staat om er alles uit te halen om echt een resultaat te forceren. Dat was wel mooi natuurlijk. Een band met een coach heeft echt tijd nodig maar dit voelt goed."

Van Dijke bereikte de finale door prima zeges op sterke tegenstanders. Op dit niveau kan je dat verwachten met een eerste zege op Fanny Posvite uit Frankrijk. Daarna werd de nummer twee van het laatste WK Maria Bernabeu met een wazari verslagen.

De halve finale leek ogenschijnlijk nog eenvoudiger met een overwinning na goed twee minuten in de wedstrijd met ippon op Aleksandra Samardzic. Het ziet er eenvoudig uit en Van Dijke domineerde met haar pakking de wedstrijden al ligt het niveau nog altijd dicht op elkaar. Van Dijke wordt nu anders benaderd en dat maakt het niet eenvoudiger, maar de groei en het zelfvertrouwen maakt dan Van Dijke de wedstrijden kan domineren al wordt het niet cadeau gegeven.

Sanne Goud JudoInside

Een vierde plek op de wereldranglijst verzekerd Van Dijke van een geplaatste positie op het WK, al volgen er nog wat wedstrijden. Voor het WK volgen nog de Grand Prixs in Cancun (MEX) and Hohhot (CHN) al moet nog bekeken worden of Sanne bij één van die Grand Prixs nog aan de start staat. Een periode van voorbereiding op het WK staat op het programma met veel trainingskampen dus of een Grand Prix daar nog in past valt te bezien.

Bekijk meer fotos in de gallerij