Van Dijke pakt brons bij Grand Slam Düsseldorf

Van Dijke pakt brons bij Grand Slam Düsseldorf

Sanne van Dijke heeft brons gewonnen bij de Grand Slam in Düsseldorf. In de strijd om het brons won Van Dijke het duel met het Duitse talent Marlene Galandi, een enerverende battle.

Sanne van Dijke heeft brons gewonnen bij de Grand Slam in Düsseldorf. In de strijd om het brons won Van Dijke het duel met het Duitse talent Marlene Galandi, een enerverende battle. Sanne kwam in die bronzen final al snel op voorsprong maar de wereld kampioen bij de cadetten Galandi vocht zich terug en maakte eveneens een wazari, aangemoedigd door het Duitse publiek. Maar Van Dijke knalde haar tweede wazari er overeen en besliste de strijd en pakte het brons.

In de halve finale had Sanne verloren van Yoko Ono, de latere winnaar. Szaundra Diedrich die later ook brons werd, was tegenstander van de Brabantse in haar tweede partij. Maar ondanks het Duitse publiek was het Sanne die de leiding nam met een wazari en ondanks straffen voor beiden kon Diedrich deze achterstand niet meer inhalen.

Sanne_Dusseldorf

Na de Grand Slam was er een trainingskamp in Duisburg waaraan de Europees kampioen ook meedeed. Voor Sanne was het de derde medaille bij een Grand Slam binnen een jaar tijd en dat telt goed aan voor de punten voor de World Ranking. Die zorgt weer voor een gunstiger loting, de top acht atleten zijn ‘geplaatst’. Na het EK in April begint de Olympische kwalificatie, om dan pole position te hebben bij de toernooien kan geen kwaad.

Van_Dijke
foto: Andre de Heus