Ik ben in staat beste judoka ter wereld te worden

Ik ben in staat beste judoka ter wereld te worden

Sanne van Dijke begint vrijdag als titelverdediger aan de EK judo in het Israëlische Tel Aviv. De geboren Brabantse, uitkomend in de categorie tot 70 kilogram, werpt zich voor de komende jaren op als grote uitdager van Kim Polling met als ultieme doel een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

"Het is vooral lekkere druk. Ik eis van mezelf dat ik mijn beste judo laat zien en hopelijk resulteert dat in een medaille", zegt een ontspannen Van Dijke. "Ik heb een goede dag nodig om weer goud te winnen. Dat ik 's ochtends wakker word en denk: ik voel me lekker en goed, zonder te veel spanning. Alles moet kloppen."

Sanne in Dusseldorf

"Als ik elke dag het beste uit mezelf kan halen, ben ik in staat om de beste van de wereld te worden. Dat is geen jarenplan of iets dergelijks, maar meer een soort overtuiging", aldus een ambitieuze Van Dijke, die in 2015 in Kazachstan al haar WK-debuut maakte bij de senioren.

sanne

"Ik ben pas 22 jaar en sta aan het begin van mijn carrière, maar dat wil niet zeggen dat ik er minder op gebrand ben om mezelf te laten zien. Mijn uiteindelijke doel is natuurlijk een medaille op de Spelen, maar ik hoop vooral over dertig jaar met een goed gevoel terug te kijken. Dat ik er alles aan heb gedaan om te bereiken wat ik wilde bereiken. Dan kan ik pas echt tevreden zijn."

sanne

De Europese kampioenschappen judo in Tel Aviv beginnen donderdag en duren tot en met zaterdag. Van Dijke komt net als Polling op vrijdag in actie. De voorrondes beginnen om 10.00 uur Nederlandse tijd en het finaleblok staat vijf uur later op het programma.

Klik hier voor het hele interview met Sanne op NU.nl