GOUD bij eerste kwalificatie Grand Prix in Hohhot

GOUD bij eerste kwalificatie Grand Prix in Hohhot

De nummer 11 van de wereld heeft weer toegeslagen. Sanne van Dijke pakt haar eerste punten bij het eerste kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. In het Chinese Hohhot pakte Sanne het GOUD in de klasse tot 70kg, een heerlijke zege als revanche op het mislukte EK.

In een goed bezet veld in China begon Van Dijke met een zege op de Oezbeekse Gulnoza Matniyazova die de laatste tijd in opkomst is. Maar het vuur zat in Van Dijke vandaag die weliswaar haar Europese titel verloor aan Kim Polling maar hier in Hohhot aan de bak wilde om dat EK in Tel Aviv snel te kunnen vergeten.

VanDIjke_Hohhot

De volgende tegenstander was de Francaise Margaux Pinot, een gerenomeerde tegenstander maar ook zij moest eraan geloven. Pinot had de lastige Maria Perez al verslagen dus Van Dijke werd de winnaar van de poule en plaatste zich voor de halve finale tegen Gemma Howell. De Britse doet het de laatste tijd goed in dit gewicht en had in de kwartfinale de Japanese wereldkampioen Chiruzu Arai verslagen en gaf ook tegen Van Dijke geen krimp. Pas in de golden score wist Sanne te scoren met wazari, voldoende voor een plaats in de finale. 

Aan de andere kant van de vier poules had de Canadese voormalig nummer één van de wereld Kelita Zupancic de finale bereikt door de huidige nummer één Maria Portela (BRA) te verslaan in de halve finale. Tegen Zupancic was het vier minuten spannend al wist Van Dijke al na 35 seconden tot score te komen met een sterke overname na een inschattingsfout van Zupancic. Maar de Canadese bleef zich vergissen in de Nederlandse en wist zich geen raad met de bevlogen Van Dijke die het goud bijna in handen had en gecontroleerd de wedstrijd binnen-hengelde. Een bescheiden dansje naar coach  Bazynski om dit lekkere momentje even te vieren. Terug in de top 10 en bovenaan het lijstje van de Olympische kwalificatie, wat een prettige start van de kwalificatierace die tot mei 2020 zal duren

Ga naar de resultaten