Sanne pakt zilver in Den Haag

Sanne pakt zilver in Den Haag

Sanne van Dijke heeft het zilver gepakt bij de Grand Prix in Den Haag. De tweede editie van deze thuis wedstrijd was weer een feestje met de vele supporters op de tribune.

En mooi dat Sanne dan ook op de mat nog de aandacht geeft aan de supporters. Het was het dan ook waard want Sanne begon goed op zaterdag in haar eerste duel met Carola Paissoni, de Italiaanse.  

Sanne_armklem

Door de zege bereikte ze de kwartfinale waarin de gevaarlijke Duitse Miriam Butkereit de tegenstander was, maar ook zij werd al snel in de wedstrijd met ippon verslagen. 

Sanne_butkereit

In de halve finale wacht Anna Bernholm, de Zweedse die soms goed is en soms minder. Wat dan ook haar vorm was, die van Sanne was in grote vorm en versloeg de Zweedse met wazari maar liep wel een vervelende blessure op.

Sanne-denhaag

Daar waar we allemaal hoopten op een mooie finale tegen Sally Conway die in Rio nog Olympisch brons won, bleek de elleboog blessure toch iets beroerder. Sanne kon daardoor niet in de finale uitkomen maar was wel op het podium.

sanne-podium

De komende tijd zal uitwijzen wat de aard van de blessure is en of ze fit wordt voor haar maandje Azië. Eerst maar eens herstellen, maar het judo voelde in elk geval goed.