Sanne over the moon met brons bij Masters

Sanne over the moon met brons bij Masters

Bij de IJF Masters heeft Sanne van Dijke een mooie bronzen medaille gewonnen. In het Chinese Guangzhou bleek Sanne voldoende hersteld van de elleboog blessure die haar sinds de Grand Prix in Den Haag parten speelde.

Sanne verlangt er dan ook naar om weer lekker naar huis te gaan na een maand lang herstellen en relatief voorzichtig trainen in Japan en de laatste week in zuid China in Guangzhou. Pas daar werd besloten om mee te doen aan de IJF Masters, het toetje van het jaar waar veel punten zijn te verdelen voor de top 16 uitgenodigde judoka’s. 

Sanne_Guangzhou

Ook in de U70kg is de top aanwezig en dus is het zaak om zo hoog mogelijk te komen om uiteindelijk bij de volgende toernooien een betere seeding te krijgen. Van Dijke is weliswaar geplaatst maar hoe hoger deste beter en in Guangzhou was de eerste tegenstander de Canadese Kelita Zupancic, een bekende, wel een lastige en ervaren want ze was voormalig nummer 1 van de wereld. Maar de ranking is behoorlijk veranderd met nieuwe dames, nieuw talent en zo’n toernooi schudt dan ook de ranking behoorlijk op. Van Dijke begint het toernooi als nummer vijf tegen Zupancic (CAN-10) en wint met wazari. 

De volgende tegenstander is die lastige Puerto Ricaanse Maria Perez, sterk en redelijk ervaren. Sanne verloor er al eens van en ook nu in Guangzhou blijkt Perez de sterkste. Zij gaat door naar de halve finale maar door de zege op Zupancic rest nog een herkansing.

In die eerste herkansing staat onze Brabantse tegenover Marie-Eve Gahie die de toernooi van Tbilisi, Zagreb en het WK militairen won. Maar de Francaise blijkt niet de grote hobbel te zijn en verslaat Gahie met een overname in de golden score en Van Dijke krijgt nog een kans op een medaille.

De Venezolaanse Elvismar Rodriguez is een groot talent, maar ook Sanne is pas 23 en Rodriguez blijkt te pakken, Van Dijke grijpt het brons en zeer belangrijke punten op weg naar kwalificatie en ondanks de concurrentie in eigen land blijft Van Dijke de hoogste geklasseerde in de Ranking. 

sanne_rodriguez

Bekijk de foto’s van dit jaar in het foto album.

ga naar foto album