Brons voor Sanne in Tel Aviv

Op de tweede dag van de Grand Prix in Tel Aviv heeft Sanne van Dijke een bronzen plak veroverd. In de gewichtscategorie onder 70 kilogram was Sanne van Dijke als eerste geplaatst.

Sanne over the moon met brons bij Masters

Bij de IJF Masters heeft Sanne van Dijke een mooie bronzen medaille gewonnen. In het Chinese Guangzhou bleek Sanne voldoende hersteld van de elleboog blessure die haar sinds de Grand Prix in Den Haag parten speelde.

Sanne pakt zilver in Den Haag

Sanne van Dijke heeft het zilver gepakt bij de Grand Prix in Den Haag. De tweede editie van deze thuis wedstrijd was weer een feestje met de vele supporters op de tribune.

Zilver voor Sanne in Boedapest

Sanne van Dijke heeft het zilver behaald bij de Grand Prix in Boedapest. Voor het eerst op het podium in Boedapest want bij het WK wilde dat niet lukken tot grote frustratie en in 2016 greep ze net naast het brons. Nu echter reikte van Dijke tot de finale waarin Saki Niizoe te sterk was.

Trial and error bij Grand Prix Zagreb

Sanne van Dijke is vijfde geworden bij de Grand Prix in Zagreb. In de strijd om het brons kwam ze net te kort tegen Sally Conway, de nummer drie van de Olympische spelen in Rio.

GOUD bij eerste kwalificatie Grand Prix in Hohhot

De nummer 11 van de wereld heeft weer toegeslagen. Sanne van Dijke pakt haar eerste punten bij het eerste kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. In het Chinese Hohhot pakte Sanne het GOUD in de klasse tot 70kg, een heerlijke zege als revanche op het mislukte EK.

Teleurstellende zevende plaats bij EK judo

Het werd geen vrolijke koningsdag, die van 2018. Bij de Europese kampioenschappen was het aan Sanne van Dijke om haar Europese titel te verdedigen, maar dat plan viel in duigen.

Ik ben in staat beste judoka ter wereld te worden

Sanne van Dijke begint vrijdag als titelverdediger aan de EK judo in het Israëlische Tel Aviv. De geboren Brabantse, uitkomend in de categorie tot 70 kilogram, werpt zich voor de komende jaren op als grote uitdager van Kim Polling met als ultieme doel een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Van Dijke pakt brons bij Grand Slam Düsseldorf

Sanne van Dijke heeft brons gewonnen bij de Grand Slam in Düsseldorf. In de strijd om het brons won Van Dijke het duel met het Duitse talent Marlene Galandi, een enerverende battle.

Genieten bij clinic in Eindhoven

Sanne van Dijke heeft in Eindhoven een clinic gegeven bij het International Judo Training Camp. Een volle mat met jonge judoka’s waar het weekend ervoor de Dutch Open Espoir werd gehouden.

Sanne verslaat Vargas Koch en pakt zilver

Sanne van Dijke is bij de Grand Prix in Den Haag tweede geworden. Niet een ideaal resultaat, maar toch een goede opsteker na een tijdje blessuretijd. In de finale werd verloren van Kim Polling maar de halve finale was het warme bad voor de supporters.

Teleurstelling bij WK in Boedapest

Sanne van Dijke heeft op het WK in Boedapest niet gewonnen van de Britse Sally Conway. Conway was haar eerste tegenstander in de tweede ronde. Van Dijke die geplaatst liep bij de loting op de bronzen medaillist van de Spelen van Rio die niet geplaatst was.

Sanne van Dijke weer van goud

Bij de Grand Slam in Ekaterinburg in Rusland heeft Sanne wederom goud veroverd. Het is de tweede achtereenvolgende zege na de Europese titel in April in Warschau. Naast het goud maakte Sanne maar liefst 1000 punten buit wat haar naar de vierde plaats op de wereldranglijst brengt. Begin dit jaar stond Van Dijke nog niet bij de eerste 40.

Sanne EUROPEES KAMPIOEN

Sanne van Dijke is in Warschau Europees kampioen geworden. Een geweldig resultaat. Na de Europese titel bij de junioren in 2014 en de U23 Europese titel in dat zelfde jaar. Nu volgt de Europese titel bij de senioren.

Sanne dichtbij tweede sensatie in Düsseldorf

Sanne van Dijke is vijfde geworden bij de Grand Prix in Düsseldorf. De Brabantse die onlangs brons haalde bij de Grand Slam in Parijs werd de winnaar van haar pool. Twee Japanse dames stonden daarna in de weg om nóg een medaille te behalen.

Sanne van Dijke stunt met brons bij Grand Slam Parijs

Na een periode van tegenslagen, blessure en proberen terug te komen werd het zondag 12 februari een gedenkwaardige dag. Het kostte Sanne van Dijke dan ook tijd om te beseffen dat ze bij het grootste judo toernooi ter wereld op het podium stond.

Sanne loopt flinke blessure op in Glasgow

Bij de European Open in Glasgow nam het beoogde scenario een andere wending. Al in de eerste partij na 15 seconden ging het mis met Sanne van Dijke. Het zit niet mee.

Vijfde plaats voor Sanne van Dijke in Boedapest

Sanne van Dijke heeft bij de Grand Prix van Boedapest de kans op een bronzen medaille niet kunnen verzilveren. In de strijd om het brons kreeg de Brabantse een ippon tegen uitgedeeld door Maria Perez uit Puerto Rico. "Heerlijk en goed gejudood maar helaas de strijd om het brons verloren."

Goud voor Sanne van Dijke in Madrid

Sanne van Dijke heeft het goud veroverd bij de European Open in Madrid. Een mooie rentree nadat ze in Baku bij de Grand Slam op een hoger niveau twee geleden niet gelukkig was. Nu dwong ze het goud af bij deze World Cup.

Moeizame rentree Sanne van Dijke in Baku

Sanne van Dijke heeft bij haar rentree tijdens de Grand Slam in Baku verloren van het Venezolaanse talent Elvismar Rodriguez. In de klasse tot 70 kilogram was het pas haar tweede Grand Slam, het zwaarste toernooi na het WK.

Mixed team Kampioen van Nederland

Sanne van Dijke is met het mixed team van Eindhoven Nederlands kampioen geworden. De titel blijft dus in het zuiden al was de finale een spannende strijd tegen het team van Heerenveen, de thuisclub.

Van Dijke wint van Bernabeu in Jeju

Sanne van Dijke heeft één duel gewonnen bij de Grand Prix van Jeju. Haar volgende duel met Iljana Marzok ging verloren.

Geen EK U23 voor Sanne van Dijke

Sanne van Dijke heeft besloten niet mee te doen aan het EK U23 jaar in Bratislava. De Brabantse vindt het wel even mooi voor nu. Het is niet verstandig om het lichaam langer te tarten met nog een zwaar toernooi waarbij de titel verdedigd zou moeten worden.

van Dijke vs de wereldtop in Abu Dhabi

Sanne van Dijke heeft bij de Grand Slam in Abu Dhabi de voormalig nummer twee van de wereld Maria Portela uitgeschakeld. In de volgende ronde van dit zwaar bezette was Sanne echter aan de beurt. Tegen de Canadese voormalig nummer 1 (voor Kim Polling) Kelita Zupancic leed de jonge Nederlandse met 1 shido meer een nederlaag. In deze achtste finale gaf dat geen recht op een herkansingwedstrijd.

Troostprijs voor Sanne: 3e WK teams

Na haar mislukte gouden missie zondag, raakte Sanne van Dijke even ‘helemaal van het padje af’. Gisteren sleepte ze alsnog een medaille uit het vuur op de WK junioren in Abu Dhabi.De 20-jarige judoka uit Heeswijk-Dinther won brons met het landenteam. Mooi, maar de teleurstelling van zondag werd er niet door uitgewist.

Sanne van Dijke 5e op WK junioren

De nummer één van de wereld ranglijst moest even slikken in Abu Dhabi, geen podium plaats, maar vijfde op het WK voor junioren. De weg naar succes gaat over hobbelige wegen. De kwartfinale bleek fataal tegen het Duitse talent Lisa Dollinger die uiteindelijk in de halve finale sneuvelde tegen Europees kampioen Szabina Gercsak die de dubbel pakte. Sanne van Dijke had zich het WK iets anders voorgesteld.

Van Dijke vijfde bij World Cup Lissabon

Vier potjes voor Sanne van Dijke in Lissabon afgelopen weekend met een ietwat frustrerende vijfde plaats als resultaat. De European Open in Lissabon was in de categorie U70kg vrij aardig bezet, met Laura Vargas Koch, de nummer drie van de wereld direct in de pool bij Sanne van Dijke.

Sanne pakt zilver bij EK junioren

Op het Europees kampioenschap voor junioren is Sanne van Dijke tweede geworden in de klasse tot 70kg. Van Dijke die de hele dag goed judo liet zien, werd in de finale verrast door de Hongaarse Szabina Gercsak, de kampioen van vorig jaar tot 63kg.

Sanne verdedigt Europese titel in Oberwart

Zaterdag 19 September treedt Sanne van Dijke aan op het WK junioren in het Oostenrijkse Oberwart om haar Europese titel te verdedigen die ze vorig jaar in Boekarest won. Dit jaar won de Brabantse beide twee European Cups voor Juniors waaraan ze meedeed en dus is Sanne de torenhoge favoriet U70kg, maar zo makkelijk zal het niet zijn.

Acht minuten WK ervaring voor Sanne van Dijke

WK debutante Sanne van Dijke is er niet in geslaagd om de tweevoudig wereldkampioen Gevrise Emane te verslaan op het WK Judo. Van Dijke won wel haar eerste partij tegen Aizhan Kadyrbekova uit Kyrgystan. In nog geen drie minuten bouwde Van Dijke een waza-ari uit naar ippon.

Sanne van Dijke naar WK in Astana

Goed nieuws voor Sanne van Dijke die van de Judobond een uitnodiging kreeg voor het WK senioren in Astana in Kazachstan. Het wordt het debuut op een WK voor de dan 20-jarige Brabantse.

Goud en vertrouwen in Roemenie

Sanne van Dijke heeft het goud veroverd in de klasse tot 70kg bij de European Open in Cluj Napoca in Roemenie. De Nederlandse won al haar vier partijen en lijkt nu ook bij de senioren succes te gaan boeken. Al eerder won Van Dijke een mooie bronzen plak bij de Grand prix in Dusseldorf, maar deze gouden plak telt net zo hard.

Van Dijke leert van elke partij

Na een gouden medaille op junioren niveau moest Sanne van Dijke weer verder op het hoogste niveau en dat viel niet mee. Bij de Grand Prix van Zagreb sloot ze haar eerste partij met winst af op de Turkmeense Azokova, maar wist daarna op de Poolse Katarzyna Klys te stuiten.

Sky is the limit, weer goud voor Van Dijke

Ongelofelijk maar waar, Sanne van Dijke heeft haar derde achtereenvolgende zege geboekt op de sterke European Cup for Juniors in St Petersburg, het toernooi dat ze dus sinds 2013 domineert.

Sanne van Dijke struikelt in tweede ronde in Samsun

Het kan niet altijd feest zijn, Sanne van Dijke weet weer wat verliezen is. Al begon de Grand Prix van Samsun niet slecht. In haar eerste partij zegevierde de Brabantse over de nummer 39 van de wereld Irina Gazieva, die weliswaar vorige week nog 29e stond.

Van Dijke debuteert bij GP Samsun

Sanne van Dijke zal op zaterdag haar debuut maken bij de Grand Prix van Samsun. In de klasse tot 70 kg pakte de Brabantse in Februari nog brons in Düsseldorf. Nu zal ze in de eerste ronde aantreden tegen de Russische Irina Gazieva.

Brons voor Sanne van Dijke bij GP debuut

Sanne van Dijke heeft het brons gewonnen bij haar debuut op een Grand Prix, een uitstekende prestatie. In de gewichtsklasse tot 70 kilogram versloeg Van Dijke in de strijd om het brons Iljana Marzok uit Duitsland.

Geen succesdebuut voor Van Dijke in Sofia

De eerste European Open in de carrière van Sanne van Dijke is wat minder glorieus verlopen dan ze het vorige jaar uitging. Even terug naar de basis. We weten weer dat verliezen ook kan. Vorig jaar november werd Sanne Europees kampioen U23 jaar, maar afgelopen zondag moest ze Sofia al na één ronde verlaten.

De rituelen van Sanne van Dijke

Een nieuw jaar is aangebroken. Vol ambitie, aansluiting bij de senioren en opluchting want vorig jaar gebeurde er van alles. Daarom vond de Judo Bond Nederland het tijd om de Brabantse te portretteren in het Digitale Magazine.

Sanne wint nationale titel met Mixed teams

Het team van Judo Topsport Zuid heeft de nationale titel behaald in de mixed team competitie. In het team Sanne van Dijke in de categorie +63kg.

Sanne van Dijke Europees kampioen tot 23 jaar

Sanne van Dijke heeft in het Poolse Wroclaw de Europese titel gepakt tot 23 jaar. De Brabantse zegevierde in de finale op de Belgische Lola Mansour. Wat een debuut voor Van Dijke.

Debuut op EK U23 in Polen aanstaande

Zaterdag 15 November zal Sanne van Dijke weer aan de bak moeten, en mogen. Want ze heeft wat goed te maken naar haar teleurstellende WK. Het is ook niet gemakkelijk om als favoriet te starten. Tijdens het EK U23 jaar starten er 15 dames tot 70 kilogram die allen voor het goud gaan.

Sanne zevende bij debuut op WK

Het WK junioren in Miami is in volle gang maar Sanne van Dijke heeft de dromen helaas niet waar kunnen maken. De als eerste geplaatste Europees kampioene eindigde als zevende na verlies op de Bosnische Alexandra Samardzic in de repechage finale. Samardzic scoorde in een laatste poging een yuko in de laatste seconde.

Stevige loting Sanne van Dijke WK Miami

Deze week zal Sanne van Dijke haar debuut maken bij het WK voor junioren. Van Dijke is ongeslagen maar dit is de ultieme test van het jaar. Het jaar dat zo fantastisch gaat, het jaar dat haar ook als favoriet op de kaart heeft gezet. Maar de kenners weten dat er meer kapers op de kust zijn.

Europees junioren kampioen

Sanne heeft de Europese Juniorentitel binnen. In de klasse tot 70 kilogram was ze te sterk voor al haar tegenstanders ondanks de goede bezetting in Boekarest. In de finale werd nogmaals afgerekend met die andere favoriet, Barbara Matic uit Kroatie.

13-10-2014
Goud in Wroclaw European Cup

Wat een prettige zege voor Sanne van Dijke in het Wroclaw in het westen van Polen. De European Cup voor junioren werd wederom goud, en de ongeslagen positie bleef behouden. En dat laatste was best een verrassing met de Kroatische Barbara Matic als eerste tegenstander.

13-10-2014
Sanne luidt de Big Ben met goud

Bij de European Cup in Londen is Sanne van Dijke eerste geworden, toch weer een prestatie van formaat en dat op senioren niveau. De Brabantse rekende in de finale af met Valeriane Fichot uit Frankrijk, een 25-jarige judoka die gek is op zilver, en ook nu weer.

13-10-2014
Sanne geeft judoles in St. Petersburg

Vier overwinningen waren er nodig voor Sanne van Dijke om tot kampioen te worden gehuldigd bij de European Cup in Sint Petersburg.

13-10-2014
Obrigado Portugal, ouro!!!

Bij de eerste European Cup voor junioren dit seizoen stond Sanne van Dijke wederom als eerste op het podium. Alsof ze niet was weggeweest uit Coimbra waar ze vorig jaar ook al de titel won.

13-10-2014
Van Dijke heerst bij European Cup Leibnitz

Sanne heeft ook het goud veroverd bij de European Cup voor junioren in het Oostenrijkse Leibnitz. In het gewicht tot 70kilogram werd in de finale de Belgische voormalig Europees kampioen junioren Lola Mansour opzij gezet.

Merci beaucoup! Goud voor Sanne in Lyon

Merci beaucoup! Goud in Lyon, de derde zege in de European Cup Tour voor junioren dit seizoen. Sanne van Dijke windt er geen doekjes om, ze is op dit moment absoluut de sterkste in de categorie U70kg.

16-10-2014